جایزه نوبل شیمی ۲۰۲۰ به ویرایشگران ژنتیک اعطا شد

نوبل 2020

امانوئل شارپنتیه فرانسوی و «جنیفر آ. دودنا» آمریکایی برای توسعه روش ویرایش ژنوم

نوبل شیمی امسال به دو شیمی‌دان زن اهدا شده است. این دو دانشمند شیمی برای تحقیقات و ارائه راهکار برای درمان بیماری‌های ارثی و سرطان از طریق ویرایش ژنوم، موفق به دریافت جایزه نوبل امسال شدند. امانوئل چارپنتیر از فرانسه و جنیفر آ. دودنا از آمریکا، با همکاری یکدیگر از راه دور، روشی مشابه «قیچی مولکولی» را کشف کرده‌اند که می‌توان از طریق این روش دی‌ان‌ای حیوانات، گیاهان و میکروارگانیسم‌ها را تغییر داد.

این راهکار ارائه شده توسط این دو دانشمند، کریسپر/کاس۹ (CRISPR/Cas9) نام دارد و این امکان را می‌دهد تا بشر بتواند هر ژنوم را ویرایش کرده و مشکلات ژنتیکی را برطرف کند. در نهایت این تحقیقات که در آینده تاثیر بسیار خوبی بر زندگی بشر خواهد داشت، باعث اهدای جایزه نوبل به دو شیمی‌دان موفق جهان شده است. در کنار جایزه نوبل، ۱۰ میلیون کرون نیز میان این دو دانشمند تقسیم خواهد شد. پروفسور چارپنتیر و پروفسور جنیفر آ. دودنا اولین زنانی هستند با همکاری هم جایزه نوبل شیمی را دریافت می‌کنند.

Author: Admin